top of page

Fenntarthatóság

Kiemelten fontos számunkra cégünk fenntartható működtetése, az alapelvek betartása, hiszen az építőipari tevékenyég, szűkebben véve az árnyékolástechnika gyakran jelentős környezeti hatással járnak, mint például erőforrások intenzív felhasználás és a hulladéktermelés.  Fenntarthatósági megközelítéssel az iparág képes csökkenteni a negatív hatásokat, minimalizálni környezetszennyezést.

 

Mi, a Portos Hungary Kft.-nél:

 

Nem használunk gázt, a hűtést – fűtést hőszivattyús rendszerrel működtetjük.

A hőszivattyús technológiára történő áttérés hozzájárul a környezetszennyezés és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, segítve a klímaváltozás elleni küzdelmet. A fosszilis tüzelőanyagok kiváltásával a levegőminőség javul, csökkentve a káros hatásokat az egészségre és a környezetre.

 

Napelemes rendszerrel látjuk el az épület villamos energiáját.

Fontos számunkra a kifogyhatatlan energiaforrások kiaknázása. A napelemes rendszer használata hosszú távon fenntartható energiaforrást biztosít, ami fontos az energiabiztonság és a jövőbeli generációk érdekei szempontjából.

 

Saját gépjárműflottánkat az EURO6-os szabványnak megfelelően használjuk.

A saját tehergépjármű-flottánk, mely megfelel az EURO6-os szabványnak, a környezetkímélő közlekedés irányába mutat. Dízeljárműveinkben használt AdBlue® 95%-kal csökkenti a nitrogén-oxid-kibocsátást.

 

Szelektíven gyűjtjük a hulladékot.

Ez a módszer lehetővé teszi az újrahasznosítást. Az újrahasznosított anyagok új termékekké alakíthatók, csökkentve az új nyersanyagok kitermelését és a termelési energiaigényt.

 

25 literes víztartályból nyerjük az ivóvizet, kerüljük a PET-palackos ásványvizet.

Ezzel nagy mértékben csökkentjük napi hulladéktermelést.

 

1000 literes esőtartályba gyűjtjük az esővizet.

Az esővizet növényeink öntözésére kiválóan fel tudjuk használni.

 

Ezek a fenntarthatósági intézkedések hozzájárulnak környezetünk megóvásához és jövőnk biztosításához. A környezetünk védelme és az egészséges környezethez való jogunk biztosítása a Portos Hungary Kft. számára alapvető.

210811_Portos_vkep-00005.jpg
bottom of page